Plannen fietspad Puyveldestraat afgevoerd

Print
Sint-Gillis-Waas - Het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas ziet af van de plannen om een fietspad aan te leggen in de Puyveldestraat. Dat gebeurt onder druk van de bewoners, maar ook het Oost-Vlaamse provinciebestuur ziet het project niet zitten. Volgens de inwoners is de straat te smal voor een fietspad. Een twintigtal onteigeningen wakkerde de tegenstand aan.
BR>
Voor het fietspad in de Puyveldestraat had het gemeentebestuur een ontwerp van meer dan 263.000 euro klaar. Tijdens het openbaar onderzoek kwamen vier bezwaarschriften binnen, waarvan één met 55 handtekeningen. De bezwaren hadden vooral betrekking op de geplande onteigeningen van één tot enkele tientallen vierkante meter.

De bewoners haalden aan dat de straat te smal is. "Als een vrachtwagen en een wagen elkaar moeten kruisen, zal een van beiden over het fietspad rijden", klonk een bezwaar. "Er rijdt weinig fietsende schooljeugd door de straat. Fietsers zijn er alleen in de zomer. Als er toch een fietspad moet komen, dan kan dat best aan de andere kant van de straat. Daar staan minder woningen en moeten minder eiken worden gerooid. Aan de overkant liggen ook geen nutsleidingen."

Ook het provinciebestuur vindt de straat te smal om een fietspad aan te leggen en sluit zich aan bij de bezwaren van de bewoners. "Donderdagavond zal de gemeenteraad het onteigeningsplan intrekken", betreurt burgemeester Remi Audenaert (CD&V). "Het fietspad was niet alleen voor de bewoners bedoeld. Het moest de aansluiting vormen met het fietspad in Sint-Niklaas. We zullen de zaak later herbekijken in het kader van een totale heraanleg van de Puyveldestraat."

YV

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio