Douane arresteert gewezen brandstofhandelaar

Print
Lille - Gewezen brandstofhandelaar Jozef Jansen van Fuel Services, voorheen Chanval, in Lille zit sinds 24 janauri in de cel op basis van een archaïsche wet op de voorlopige hechtenis, die alleen van toepassing is voor de diensten van Douane en Accijnzen.
BR>
Zijn advocaten Carl Byl en Eric Pringuet vroegen dinsdag om hun cliënt vrij te laten, maar de raadkamer omzeilde de aanvraag door eerst de onderzoeksrechter in het dossier te ontlasten.

Carl Byl heeft het niet alleen bijzonder moeilijk met de gehanteerde procedure, maar ook met de aanhouding. "Het onderzoek startte in april 2005, waarom werd Josef Jansen pas in januari aangehouden", vraagt hij zich af. "Bovendien was er geen grond voor zijn aanhouding. De douane stelde fouten vast in de boekhouding van zijn leveranciers, maar zijn eigen boekhouding was perfect in orde. We weten zelfs niet voor welke inbreuken hij vastzit. In het bevel tot aanhouding staat zeer algemeen dat hij zich schuldig maakte aan een douanemisdrijf."

De advocaten tekenden beroep aan tegen de beslissing van de raadkamer en stuurden een nieuw verzoekschrift naar de correctionele rechtbank waarin ze de vrijlating van hun cliënt vragen.

AK
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio