Zestig kilo kwijt

Zestig kilo kwijt

Zestig kilo kwijt

Print
Laakdal - Petra Van Eynde (35) uit Eindhout (Laakdal) is zestig kilo afgevallen. De vrouw liet vorig jaar een maagring plaatsen. Ze woog op dat moment 146 kilo. Vandaag zit ze veel beter in haar vel en wil ze andere zwaarlijvigen informeren over een maagingreep.
BR>
"Ik ben van kindsbeen af struis gebouwd", begint Petra Van Eynde haar verhaal. "De voorbije jaren heb ik meerdere pogingen gedaan om af te vallen, maar telkens zonder blijvend resultaat. Na een streng dieet raakte ik op mijn achttiende twintig kilo kwijt, maar die vlogen er achteraf dubbel weer bij."

Toen Petra serieuze hinder van haar zwaarlijvigheid begon te ondervinden, voelde ze dat er iets moest gebeuren. "Ik was sneller moe en mijn benen en rug deden constant pijn", vertelt ze. "Op de duur kreeg ik zelfs hartkloppingen. Ook op het werk kreeg ik het steeds zwaarder te verduren. Iets optillen ging me almaar minder goed af. Aanvankelijk leed ik ook erg onder de blikken en opmerkingen van andere mensen, al beet ik steeds meer van me af. Toen ook mijn huisarts zei dat mijn gezondheid in gevaar was, was voor mij de maat vol: ik zou een maagring laten plaatsen."

Spiegel

Nadat ze de voor- en nadelen tegen elkaar had afgewogen, liet Petra zich op 29 maart 2006 opereren. "In het begin had ik schrik dat het zou tegenvallen", blikt ze terug. "De vijf dagen in het ziekenhuis waren een hel en ik heb flink afgezien tijdens het strenge dieet dat daarop volgde. Maar toen ik na amper drie maanden dertig kilo kwijt was en mezelf in de spiegel zag, dacht ik 'Waaw!'. Ook de reacties van de mensen rondom mij logen er niet om. Ik toon jonger en zie er veel beter uit. Vroeger paste ik alleen in een jogging, maar vandaag kan ik me veel chiquer kleden. Nu geniet ik opnieuw van een wandeling met mijn hond of een fietstochtje. Ik geniet nog steeds van mijn pintjes en lekker eten, ook al beperk ik me tot een derde van weleer."

Na haar positieve ervaring wil Petra Van Eynde radeloze zwaarlijvigen aansporen om in haar voetsporen te treden. Zwaarlijvige mensen die een maagingreep overwegen, mogen altijd contact met haar opnemen.

Stefan HELSEN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio