Comité Recht op Wonen start met 150 leden

Meer dan 150 permanente bewoners van weekendhuisjes hebben zich al aangesloten bij het actiecomité Recht op Wonen in Herselt. De startvergadering was een overrompeling.

BR>

Dat er onrust heerst onder de permanente bewoners van weekendverblijven, bleek dinsdagavond duidelijk tijdens de eerste informatievergadering van het actiecomité Recht op Wonen in Herselt. Kantine De Schilders in de anders zo rustige Langdonken was tot de nok gevuld met belangstellenden.

Ongeruste bewoners kregen er juridische verduidelijking en konden kennismaken met Hendrik Boonen van de consumentenorganisatie Dolor, een vzw die klachten van gedupeerden groepeert om op die manier de gerechtskosten te drukken.

"Zo'n honderd bewoners zegden hun medewerking toe. Daarnaast kregen we nog tientallen reacties via mail en telefoon", zegt Hendrik Boonen.

In totaal telt het comité na amper twee weken al meer dan 150 participanten. Doel is om bij eventuele dagvaardingen samen een front te vormen om te vermijden dat individuele bewoners bij bosjes uit hun huis worden gezet.

Ook een afvaardiging van het gemeentebestuur was aanwezig. Burgemeester Luc Peetermans (CD&V) en schepen van Ruimtelijke Ordening Kathleen Helsen (CD&V) gingen in op de uitnodiging. Tot een dialoog kwam het echter niet, want in de loop van de vergadering werden ze, net als de pers, verzocht de zaal te verlaten om de bespreking "in een meer besloten sfeer" te kunnen voortzetten.

EH

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio