Personeel Sunparks opgelucht

Print
Mol - Het personeel van Sunparks Kempense Meren in Mol-Rauw reageert tevreden op de overname door de Franse groep Pierre & Vacances. "Het was hoog tijd dat een nieuwe eigenaar opdaagde", luidt het. Pierre & Vacances is ook al eigenaar van Center Parcs.
BR>
Sunparks Kempense Meren in Mol-Rauw telt 600 vakantiewoningen en hotelfaciliteiten. Het domein opende op 31 december 1993 de deuren en geeft momenteel werk aan 110 mensen plus een aantal in onderaanneming. Het vakantiepark moest in de beginperiode afrekenen met financiële problemen en onderging eind jaren negentig een grondige herstructurering. Sindsdien ging het Sunparks in Mol voor de wind.

"We kenden dit jaar zelfs een fantastische start met ontvangsten die ruim boven het geplande budget lagen", zeggen ACV-afgevaardigde Lode Valkenborgh en zijn ABVV-collega Guy Smets. Met hun twaalf jaar dienst mogen ze zich bij de anciens van het vakantiepark rekenen.

"Het was hoog tijd dat we werden overgenomen", zeggen ze. "Het is een goede zaak dat we terechtkomen in een grote sterke groep die hopelijk een frisse wind door Sunparks laat waaien."

Valkenborgh en Smets hopen op een opwaardering à la Center Parcs voor het Molse vakantiepark. "Het aanbod van Sunparks was minimaal. Alleen de verhuur van vakantiewoningen telde en het aanbod van horeca en andere diensten werd steeds minder. Maar ondanks dat minimale aanbod kwam er de voorbije jaren zeer veel volk naar Sunparks Kempense Meren. De directie maakte werk van de renovatie van het park en had enkele grote projecten in de schuif liggen. Maar er is nog heel veel te doen."

Eigen karakter

Het schrikt de twee niet af dat Sunparks in dezelfde groep terechtkomt als concurrent Center Parcs, dat in Lommel over een vakantiepark beschikt. "Integendeel, elk vakantiepark heeft zijn eigen karakter. Er is een markt voor beide. Mol heeft zijn ligging mee en is ideaal voor wandel- en fietsvakanties. Mol komt bovendien ook in aanmerking voor het organiseren van grote congressen."

"Dat we dicht bij elkaar liggen, kan ook een voordeel zijn", menen Lode Valkenborgh en Guy Smets. "Het gebeurt nu al dat grote bedrijven het hele park afhuren. Waarom zouden we niet kunnen samenwerken bij grote evenementen?"

Het personeel van Sunparks ziet in de band met Center Parcs nog een voordeel. "De mensen van Center Parcs genieten van betere loon- en arbeidsvoorwaarden", legt Dirk Verhaegen van ACV-Voeding en Diensten uit. "Op dat vlak hopen we ook op een upgrade. Maar Rome is niet in één dag gebouwd en we zijn realistisch in die zaken. We gaan eerst rustig wachten tot de overnameprocedure achter de rug is."

Alex KESTENS
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio