Extra parkeerplaatsen aan station

Print
Herentals - De NMBS plant 72 bijkomende parkeerplaatsen aan het station van Herentals. De stad pleit ook voor een extra fietsenstalling.
BR>
De spoorwegmaatschappij legt de parking aan op de opslagplaats achter het station langs de Zaatweg, vroeger Peerdsbosstraat. Daar is al een kleine, voorlopige parkeerplaats in gebroken asfalt. De ontruiming van de opslagplaats moet 72 bijkomende plaatsen opleveren.

"Die uitbreiding is heel welkom", verzekert schepen van mobiliteit Jos Schellens (sp.a). "De huidige parkings staan tijdens de week meestal vol. We vragen de NMBS ook om een fietsenstalling te plaatsen."

"Minstens twee parkeerplaatsen moeten voorbehouden worden voor mensen met een handicap. We pleiten ook voor een groene buffer. Een groenscherm met een beplanting of een haag van minstens 1,20 meter hoog en een bomenrij moeten het parkeerterrein afscheiden van de Zaatweg."

De schepen wijst erop dat in de toekomst de mobiliteit rond het station nog verbetert. "Zo is het de bedoeling dat we de Koeterstraat doortrekken richting Ring. Het verkeer van en naar Grobbendonk kan dan langs daar passeren. En die ingreep maakt ook weer nieuwe parkeerplaatsen mogelijk."

BaLa
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio