Bouw bib loopt vertraging op

Print
Herentals - Er is voorlopig weinig beweging op de werf van de nieuwe bibliotheek op het dorpsplein in Noorderwijk (Herentals). De aannemer wacht ongeduldig op de goedkeuring van een aantal meerwerken.
BR>
Het oude gemeentehuis in Noorderwijk wordt omgebouwd tot een moderne bib en een 'minigemeentehuis'. Maar enkele onvoorziene problemen stellen de echte start van de werkzaamheden uit. "Zo bleek in het bestaande gebouw asbest aanwezig", zegt architect Peter Jannes. "Die werd ondertussen verwijderd."

"Het pand bleek ook nogal wat gebreken te vertonen. Zo moeten we de binnenmuren verwijderen. Ook de fundering blijkt niet te voldoen. De huidige fundering is niet berekend op de betonnen vloeren die er komen", stelt werfleider Erik Breugelmans van het Herentalse aannemersbedrijf Noordbouw.

Voor het verder uitgraven van de fundering zijn dan weer een verfijning van de stabiliteitsstudie en een bodemhygiënisch onderzoek vereist. "De nodige documenten zijn binnen bij het stadsbestuur", verzekert Peter Jannes. "We wachten op groen licht van het schepencollege. We mikken nog steeds op augustus 2008 voor de oplevering."

Stempelen

"We staan te springen om aan het werk te gaan", zegt de aannemer. "We hebben al twee ploegen vrij. Daar komt volgende week nog een derde bij. Sommige van onze mensen moeten gaan stempelen omdat we er niet aan kunnen beginnen. Dit is voor ons een groot werk, waarvoor we toch constant een vijftal mensen reserveren. Hopelijk kunnen we volgende week aan de slag."

BaLa
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio