Parkeerplaatsen moeten duidelijker

Print
Herentals - Het Herentalse stadsbestuur gaat de parkeerplaatsen op de Grote Markt duidelijker markeren. De weinig zichtbare koperen nagels geven aanleiding tot betwisting van parkeerboetes.
BR>
Eind vorig jaar stelde toenmalig gemeenteraadslid Johan Deckers (CD&V) de geldigheid van de parkeerboetes op de Grote Markt al aan de kaak. Hij kreeg zelf een boete omdat hij twee parkeerplaatsen innam. Hij weigerde die te betalen. De zaak belandde zo bij het parket, maar het kwam nog niet tot een dagvaarding.

Ondertussen heeft de politierechtbank een aanklager van een boete wel gelijk gegeven. "We kregen nochtans adviezen binnen die stelden dat de koperen nagels wel volstaan", zegt schepen van Mobiliteit Jos Schellens (sp.a). "De discrete aanduidingen passen ook beter bij de pleinfunctie die we de Grote Markt willen geven. Maar we kunnen natuurlijk het risico niet lopen dat elke bekeurde naar de rechtbank stapt."

De stad laat de technische dienst offertes opvragen voor blokjes met witte hoeken die de parkeerplaatsen opvallender aanduiden. "Ondertussen schrijft de politie nog wel bekeuringen uit", waarschuwt de schepen. "Ook voor het oversteken van de Grote Markt worden pv's gemaakt."

BaLa
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio