Experts voor stormschade laten op zich wachten

Print
Meerhout - Het leed in de straat Schaffenberg in Meerhout-Gestel is na de zware storm van 18 januari nog niet geleden. Rudy Mens wacht nog altijd op een verzekeringsexpertise alvorens aan herstellingswerkzaamheden te beginnen.
BR>
De storm van 18 januari hield in Schaffenberg lelijk huis. Een wegwaaiend dak beschadigde drie huizen zwaar. Het dak kwam tot stilstand tegen het huis van Rudy Mens, Anita Cuyvers en de dochters Robin (17) en Kenny (18). De slaapkamer van Robin ligt intussen nog steeds vol glas van het dakraam dat aan diggelen ging.

"Bovendien kampen we boven en beneden met lekken. We konden nog niets herstellen en moesten alles laten liggen. De verzekeringsexpert was snel ter plaatse, maar het is nog altijd wachten op een tegenexpertise. Mijn dochter slaapt ondertussen op de veranda. Prettig is anders", zegt Anita Cuyvers. "We drongen dinsdag nog eens aan op een snelle afwikkeling want op deze manier groeit de schade nog."

Hilde Junius, woordvoerster van Fortis, meldt dat de verzekeringsmaatschappij na de storm 10.000 schademeldingen kreeg. "We geven dat door aan onafhankelijke experts die normaal gezien binnen drie dagen langskomen. Ik kan me voorstellen dat de wachttijd door de uitzonderlijke omstandigheden oploopt."

Wauthier Robyns van Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen, reageert verbaasd. "Er bestaan speciale regelingen om bij dergelijke uitzonderlijke omstandigheden de expertises vlotter te laten verlopen."

WVdB
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio