Alaskawolven naar Plopsa

Alaskawolven naar Plopsa

Alaskawolven naar Plopsa

Print
Balen - Twee Alaskawolven zijn vanuit het dierenpark Olmense Zoo in Olmen (Balen) naar het wildpark van Plopsa Coo vertrokken. Plopsa bouwt aan de watervallen van Coo een park uit met inheemse en vroegere bewoners van de Ardennen.
BR>
De kinderprogrammaproducent Studio 100 beheert met de nv Plopsa drie themaparken in De Panne, Hasselt en Coo. Plopsa Coo situeert zich aan de bekende watervallen in het gelijknamige Ardennendorp. Plopsa bouwt er momenteel een wildpark uit.

"Bezoekers maken een treinrit van veertig minuten door het wildpark. Op die manier maken ze op een natuurlijke manier kennis met inheemse dieren zoals everzwijnen, damherten en steenschapen", licht Filip Loos van Plopsa toe. "We breiden het park uit met de komst van twee tot vier wolven. Zo zien de mensen ook welke prachtige dieren er vroeger in de Ardennen rondzwierven."

Het themapark kwam voor de aankoop van twee wolven in de Kempen terecht. De uitbaters van de Olmense Zoo hebben zeven Alaskawolven rondlopen in hun dierenpark. Daarvan zijn er dus twee vertrokken naar Coo.

Mannetjes

"Het gaat om twee jonge mannetjes van twee jaar", vertelt Charel Verheyen van de Olmense Zoo. "Het is niet de eerste keer dat we wolven verkopen, maar het is wel de eerste keer dat onze wolven naar een wildpark vertrekken. Naar wolven is zelden vraag. Ons park is beter bekend voor het kweekprogramma van grote katachtigen."

De Alaskawolf heeft een veel lichtere kleur dan een gewone wolf. In het wild leven deze dieren in de meest onherbergzame gebieden op aarde, waar de temperatuur zelden boven het vriespunt komt.

Willy VAN DEN BERGH
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio