Ex-groenambtenaar legt weg tussen Himalayadorpen

Print
Mol - Muzikant en Nepalreiziger Filip Van Schoor geeft vandaag, donderdag, een voordracht met een film en foto's over Nepal in 't Getouw in Mol. De opbrengst gaat naar Seila, een project van Fik Seymus in Nepal.
BR>
De lokroep van de bergen, en vooral van de Nepalezen, werd zo groot dat de gewezen groenambtenaar Fik Seymus uit Mol zich definitief in de Kathmanduvallei vestigde. Maar hij zat niet stil. Seymus zette alle middelen in om een weg aan te leggen tussen de dorpjes Kolati en Kharekhola. Het project kreeg de naam Seila. Onder de vleugels van de ngo Bikas verzamelde Seymus de nodige middelen, manschappen en materiaal om de weg aan te leggen.

"De bewoners moesten uren ploeteren over een geitenpaadje om van het ene dorpje naar het andere te trekken", zegt Irène Van Driessche. Zij is bestuurslid van Bikas en de contactpersoon voor Fik Seymus in Mol. "Fik trok een vijf kilometer lange weg tot Kharekhola zodat daar nu ook voertuigen kunnen geraken. Er is nog een knelpunt bij een riviertje."

Nepalkenner en muzikant Filip Van Schoor geeft vandaag, donderdag, om 20u een voordracht met een film en foto's over Nepal in het cultuurcentrum 't Getouw. Daarnaast is er ook een fototentoonstelling van Ria Van Hecke en er zijn Nepalese souvenirs te koop. De opbrengst gaat naar het Seilaproject.

MK
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio