Klooster geraakt niet in bouwsteigers

Print
Hoogstraten - Het geduld van de Bouwmaatschappij der Noorderkempen over de aankoop van het klooster en de oude schoolgebouwen in Meer (Hoogstraten) geraakt stilaan op. De onderhandelingen startten vijf jaar geleden. De bouwmaatschappij wil er sociale huurwoningen bouwen.
BR>
Het klooster in Meer en de schoolgebouwen die errond liggen, zijn beschermde monumenten. De Chiro had tot voor kort een stek in het klooster en de kleutertjes zaten vorig schooljaar nog in de schoolgebouwen.

De Chiro is inmiddels naar de schoolgebouwen verhuisd. Er moet uiteindelijk een oplossing komen voor alle verenigingen die van de gebouwen gebruikmaken. Maar nu de schoolgebouwen niet meer voor onderwijs gebruikt worden, is de weg vrij voor sociale woningbouw.

Kosten

Voor Jan Bartholomeeussen van de Bouwmaatschappij der Noorderkempen is het duidelijk: "We hebben al heel wat kosten moeten maken. Op 10 april valt de beslissing. Als blijkt dat we de gebouwen nog niet kunnen kopen, dan hoeft het voor ons niet meer. We vergaderden al uren en een architect maakte plannen en schetsen. We overlegden ook verscheidene keren met Monumenten en Landschappen. Die kosten moesten wij allemaal dragen. Eerst wilden we een antwoord in december, maar we hebben de Parochiale Werken en het kerkbestuur nog drie extra maanden gegeven."

Schepen Annie Desmedt (CD&V) weet dat in het begin van april een beslissing moet vallen. "De verenigingen kunnen nog wel een tijdje in de oude schoolgebouwen blijven. We volgen de gesprekken vanop de zijlijn zeker mee op. Voor de verenigingen moet een oplossing gevonden worden. Volgens de eigenaars komt er zeker een regeling uit de bus."

AO

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio