Gemeente bekijkt fuiven in ontmoetingscentrum

Print
Kasterlee - Het Ontmoetingscentrum in Lichtaart (Kasterlee) is tegenwoordig de plaats bij uitstek voor jongerenfuiven. Het gemeentebestuur van Kasterlee onderzoekt of de zaal het grote aantal feestjes nog aankan. Ook de brandveiligheid van het gebouw krijgt prioriteit.
BR>
Jongeren vinden in het weekend steeds vaker hun weg naar het Lichtaartse Ontmoetingscentrum. Ook organisatoren van fuiven van buiten de gemeente palmen de zaal in de Schoolstraat vaak in. Het gemeentebestuur van Kasterlee wil nu een beter overzicht van alle fuiven in het Ontmoetingscentrum krijgen.

"We hebben aan de cultuurbeleidscoördinator gevraagd hoeveel fuiven er plaatsvinden en wie ze organiseert", zegt schepen van Cultuur Mies Meeus (CD&V). "Twee fuiven per weekend in de zaal is niet houdbaar. Er komt heel veel volk op af en de zaal zelf, bijvoorbeeld de vloer, kan dat niet aan. We willen het aantal fuiven in het Ontmoetingscentrum eventueel beperken, want het gebouw moet ook ruimte bieden aan activiteiten van verenigingen."

Brandveiligheid

Gemeenteraadslid Hilde Peeters (VLD) maakt zich dan weer zorgen over de brandveiligheid van het gebouw. "Sommige organisatoren van fuiven versperren de nooduitgangen en de parking met hekken", meent Hilde Peeters. "Een doorlichting van de zaal door de brandweer is dringend nodig."

Volgens het schepencollege is een doorlichting van het Ontmoetingscentrum op komst. "Eerst was het Ligahof in Lichtaart aan de beurt en daarna het Ontmoetingscentrum in Tielen. Ook in het parochiecentrum van Kasterlee investeren we in de brandveiligheid", zegt burgemeester Ward Kennes (CD&V).

BVDL
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio