Bezoek buitenlandse delegatie luistert feestweekend op

Print
Rijkevorsel - Het eeuwfeest van de parochie van Sint-Jozef-Rijkevorsel beleeft dit weekend een hoogtepunt met het cultuurweekend. Een delegatie uit het Italiaanse Vivaro waarmee Rijkevorsel een verbroederingsproject opstartte, is te gast in de parochie. Auteur Aster Berkhof schenkt enkele manuscripten aan de bibliotheek.
BR>
De parochiegemeenschap van Sint-Jozef, die zich voor een deel ook uitstrekt over Beerse, organiseert een cultuurweekend in het dorp aan het kanaal. In het gemeenschapscentrum en de bibliotheek vinden zowel zaterdag 10 februari als zondag 11 februari allerlei workshops plaats zoals schilderen, dansen, turnen en woordkunst. Aster Berkhof, afkomstig van Sint-Jozef-Rijkevorsel komt op zaterdag om 15u langs en schenkt enkele manuscripten aan de bibliotheek.

"In de kerk kan je de tentoonstelling over 100 jaar Sint-Jozef bezoeken. De tentoonstelling toont veel foto's en legt de nadruk op de verbondenheid tussen het centrum en Sint-Jozef", zegt Leo Vorsters, een van de organisatoren van het eeuwfeest. "De jeugdraad organiseerde een tekenwedstrijd bij 2.000 kinderen tussen 9 en 16 jaar. De winnaars van de wedstrijd worden tijdens het cultuurweekend bekend gemaakt."

Italiaanse avond

Bezoekers kunnen ook het eeuwfeestboek van 128 bladzijden dik aanschaffen. Aan de vooravond van het weekend reikt het comité de cultuurprijs uit aan de persoon of vereniging die de beste eeuwfeestcreatie heeft gemaakt.

Vrijdag arriveert ook een delegatie van het Italiaanse Vivaro en het buurdorp Stramonti in Sint-Jozef. De gemeente Rijkevorsel startte een verbroederingsproject op met de Italianen. De zuiderlingen nemen deel aan een Kempense avond, brengen een bezoek aan Antwerpen en Rijkevorsel en organiseren zelf een Italiaanse avond.

"De Italianen verblijven in 21 gastgezinnen in de buurt", weet Leo Vorsters. "Het is de bedoeling dat de gemeente het project met Italië verder uitwerkt en daarvoor Europese subsidies aanvraagt." De harmonie van Vivaro verzorgt de muziek zondagvoormiddag tijdens de eucharistieviering in Sint-Jozef.

Bart VAN DEN LANGENBERGH

03-309.23.42, www.beerse.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio