Amateurs spelen musical

Print
Westerlo - Koen Geuens uit Zoerle-Parwijs (Westero) lanceerde eind vorig jaar een oproep in enkele lokale bladen omdat hij op zoek was naar acteurs, muzikanten en helpende handen om een musical in elkaar te knutselen. Enkele maanden later staat hij met zijn ploeg van vrijwillige medewerkers in de startblokken.
BR>
De oproep van Koen Geuens was wellicht wat ongewoon, maar zelf vindt hij het een logische stap. "Ik kreeg de smaak van het acteren te pakken tijdens het schooltoneel", vertelt hij. "Later heb ik me aangesloten bij de toneelgroep van Zoerle-Parwijs, waar ik zowel acteur, regisseur als voorzitter ben geweest. Daarnaast heb ik al mijn hele leven in koren gezongen. Tel die twee dingen samen en dan is een musical de logische som. Ik droom daar al zeker vijf jaar van. Nu heb ik dus het initiatief genomen om er echt mee te starten."

Met zijn oproep heeft Koen Geuens niet aan een dovemans deur geklopt, want hij ontving al spoedig vijftien reacties. "Mensen van allerhande pluimage hebben gereageerd. Ik heb acteurs, zangers, muzikanten, een dirigent, een choreograaf, decorbouwers en mensen voor de kostumering. Genoeg dus om van start te gaan. Maar geïnteresseerden mogen zich nog altijd aanmelden. Ook sponsors zijn natuurlijk meer dan welkom, net als mensen die ons logistiek kunnen steunen. Ik denk dan vooral aan een repetitieruimte, decorstukken en kleding."

Engelse komedie

De groep kwam al een eerste keer samen om een stuk uit te kiezen. "Het zal waarschijnlijk I love you, you're perfect, now change! worden", verklapt Koen. "Dat is een recente Engelstalige komedie die alleen piano en viool nodig heeft als muzikale begeleiding. Bovendien is het stuk opgebouwd uit kleine scènes waar telkens twee personen in spelen. Maar de rolbezetting is vrij flexibel en makkelijk uit te breiden."

Koen Geuens gaat nu op zoek naar een zaal waar het stuk kan opgevoerd worden. Als streefdatum stelt hij februari 2008 voorop. "Ik heb vier opvoeringen in gedachten", stelt hij. "Als het lukt, komt er zeker een vervolg."

Danny BEYENS

0473-46.23.98, koengeuens@skynet.be
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio