Burgemeester wil meer betrokkenheid

Print
Olen - Burgemeester Marcel Bellens (CD&V) van Olen wil van betrokkenheid een kernwoord maken tijdens de nieuwe legislatuur. Dat zei hij tijdens de nieuwjaarsreceptie voor personeel, politici en betrokkenen bij de adviesraden.
BR>
Bij zijn eerste aanstelling als burgemeester deed Marcel Bellens enkele jaren geleden al een oproep aan de adviesraden. Toen wenste hij dat ze allemaal eens stilstonden bij hun werking. Dat leidde tot weinig of geen reactie bij de adviesraden.

Deze keer wil de Olense burgemeester duidelijk werk maken van een belangrijkere rol voor de adviesraden. "Wij engageren ons als gemeentebestuur om de adviesraden een grotere rol toe te kennen", zei burgemeester Bellens. "Het is aan hen om de uitdaging aan te gaan. Met de nieuwe legislatuur worden verscheidene raden opnieuw geïnstalleerd. We willen duidelijke afspraken maken met de deelnemers van de raden. Het feit dat de raadsleden zelf een voorzitter van de gemeenteraad krijgen, moet hen meer armslag geven om hun stem te laten horen. Dat kan desnoods tegen hun eigen schepen in gebeuren."

Ook milieu en omgeving worden in 2007 belangrijke Olense thema's. Zo vindt de burgemeester dat er flink moet worden geïnvesteerd in grachten. Bellens wil ook creatieve oplossingen zoeken om de gemeente een frisser en netter beeld te geven. Tot slot wil het Olense gemeentebestuur de verkeerswegen herinrichten, met nog meer aandacht voor de zachte weggebruiker.

RuVH
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio