Grondwerker riskeert veroordeling

Print
Geel - Aannemer Geert G. (30) uit Geel stond voor de rechtbank omdat hij zonder vergunning enkele hopen zand stockeert op een terrein aan de Hollandsebaan in Geel. De zaakvoerder beweert dat hij geen andere geschikte locatie vindt om het zand op te stapelen.
BR>
Op een agrarisch terrein tussen de Bremstraat, Hollandsebaan en Gemeenteheide in Geel-Winkelomheide stockeert grondwerker Geert G. zowel zwarte grond als zavel. Die grond is afkomstig van het uitgraven van kelders of van andere graafwerkzaamheden. Volgens het Openbaar Ministerie is de aannemer op een illegale manier op het terrein bezig.

"De beklaagde heeft geen vergunning voor de opslag van het zand", meende substituut Bart Van der Veken. "Het onderzoek is gestart na een klacht van een buur over het aan- en afrijden van vrachtwagens."

Geert G. beweert dat hij nergens anders met het zand terechtkan. "Mijn cliënt valt tussen de mazen van het net en bevindt zich in een kafkaiaanse situatie", pleitte meester Jeannine Beutels, de advocate van de grondwerker. "Hij komt niet in aanmerking voor een industrieterrein en ook niet voor een KMO-grond, omdat hij minder dan vijf werknemers in dienst heeft. Op het terrein is alleen zwarte grond en zavel gestockeerd. Dat zand wordt vooral afgenomen door tuinaanleggers. Het bevindt zich op honderd meter van een industrieterrein."

De raadsman vroeg de vrijspraak. Vonnis op 6 maart.

BVDL
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio