Vriend geeft advies voor drugsplantage

Print
Laakdal - Bjorn E. uit Hasselt en Chris S. uit Laakdal riskeren twee jaar celstraf voor de exploitatie van een cannabisplantage in Tessenderlo. E. zou zijn vriend advies hebben verleend omdat de eerste oogsten waren mislukt.
BR>
Bjorn E. liep op 21 december tegen de lamp in Mol. Bij een verkeerscontrole stelden de agenten een sterke weedgeur in zijn auto vast. Bjorn E. had gebruikershoeveelheden weed en speed op zak, maar ook 12.000 euro. Pas later kwam aan het licht dat Bjorn E. die dag cannabis had geleverd in Nederland en daarvoor dat geld had opgestreken.

Het onderzoek leidde ook naar Chris S. uit Laakdal, een vriend van Bjorn E. Hij teelde de drugs. De politie ontdekte een cannabisplantage in Tessenderlo, waar ruim duizend plantjes groeiden. In Laakdal troffen de speurders ook het materiaal voor nog een plantage aan.

Bjorn E. liep in Leuven vorig jaar twee jaar celstraf op wegens drugsfeiten. "Hij zat in de gevangenis toen Chris S. de plantage opstartte", pleitte meester Pol Vandemeulebroucke. De advocaat verzette zich tegen de verbeurdverklaring van het vermogensvoordeel dat het Openbaar Ministerie had gevorderd. De aanklager vroeg niet alleen twee jaar celstraf voor de twee beklaagden, maar ook de verbeurdverklaring van 123.000 euro. Vonnis op 9 februari.

GVN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio