Keizerschorpioen pleit voor fluo

Keizerschorpioen pleit voor fluo

Keizerschorpioen pleit voor fluo

Print
Antwerpen - VTB-VAB en Aquatopia delen 1.000 fluorescerende vestjes uit aan de bezoekers van het aquariumcomplex. Daarmee worden nieuwe lichtgevende keizerschorpioenen en neontetravissen verwelkomd.
BR>
"De volgende weekends en woensdagmiddagen zullen we 1.000 vestjes verdelen. Naast onze bewoners zetten we nu ook onze bezoekers in de kijker", zegt Aquatopia-woordvoerder Enid Balemans. "Sinds deze maand is het in België verplicht om een fluojasje in de auto te hebben en die fluogekte heeft ons, samen met de VTB-VAB, geïnspireerd tot deze actie."

In het 'regenwoud', een van de donkerste hoekjes van Aquatopia, huizen sinds kort keizerschorpioenen. "Dat zijn zwarte diertjes die onder een blacklight lamp een lichtgevende kleur krijgen. Een beetje beangstigend, maar ook erg fascinerend. Waarom de dieren fluorescerend zijn, is zelfs voor de wetenschap een raadsel", vertelt Balemans.

In het aquarium ernaast is ook een speciaal licht geplaatst. Daardoor springen de neontetra's in het oog. "Zo lijkt het alsof je felle blauwe streepjes ziet zwemmen, maar het zijn de lijnen op de rug van de diertjes."

BL
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio