Winkelas afgesloten door
 zwaar lek in waterleiding

Winkelas afgesloten door zwaar lek in waterleiding

Winkelas afgesloten door zwaar lek in waterleiding

Print
Berchem - Een deel van de Driekoningenstraat was woensdag bijna acht uur afgesloten voor het verkeer. Door een lek in de waterleiding kwam het wegdek met twintig centimeter naar boven.
BR>
Een voetganger zag rond 11u hoe water uit het keldergat gulpte van de schoenmaker. Al snel bleek dat de waterleiding stuk was. Het water had eerst een weg gevonden naar de kelder, maar duwde al snel de straatstenen over een strook van enkele meters naar boven. De Antwerpse Waterwerken (AWW) was snel ter plaatse. Een 25-tal woningen zat tijdelijk zonder water. De winkelstraat werd tussen de Sint-Lambertus- en de Van Campenhoutstraat afgesloten voor het verkeer. De oorzaak bleek een doorgeroeste aansluiting te zijn. Omstreeks 19u was alles hersteld en werd de straat weer vrijgegeven.

Volgens Berchems districtsvoorzitter Peter Raats (sp.a) schort er nog iets aan de communicatie tussen de nutsmaatschappijen en het lokale districtsbestuur. Hij wil dit aankaarten op de stedelijke cel nutsmaatschappijen. "Zowel het districtsbestuur als het lokale wijkteam van de politie zijn niet op de hoogte gebracht van het probleem", zegt Raats. "Ik vernam het probleem eerder toevallig. De straat was toen al twee uur afgesloten. Ik heb zelf een toezichter opgetrommeld om de schade te bepalen, want deze straat valt onder de verantwoordelijkheid van het district. Het zou toch logisch zijn dat bij grote problemen het lokale bestuur wordt betrokken."

Sacha VAN WIELE
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio