Gezocht: twintig mecaniciens

Print
Antwerpen - De stad Antwerpen gaat twintig werkzoekenden voorbereiden op de wervings- en selectieprocedure voor polyvalent vakman/-vrouw. Wie slaagt, kan als mecanicien beginnen in het stedelijk voertuigencentrum.
BR>
Bij het voertuigencentrum zijn er 25 vacatures. Uit de laatste vier selectieprocedures kwamen slechts veertien geschikte kandidaten. Ruim onvoldoende dus om de vacatures in te vullen én een werfreserve op te bouwen.

Het voortraject mecanicien grote voertuigen is een opleiding voor werkzoekenden met een basiskennis automechanica. Het is een technische opleiding waarbij de stage plaatsvindt in het voertuigencentrum. De opleiding start midden februari en het einde is gepland rond 31 augustus. Van de twintig opleidingsplaatsen gaan er tien naar jongeren tussen 18 en 25 jaar.

De opleiding wordt gegeven door vzw TISO en vzw Leerwerkplaats Garage. Deze opleiding is een experiment en wordt opgevolgd door de dienst Werk en Economie (WNE). Als het experiment positief wordt afgesloten, dan volgen meerdere voortrajecten voor stedelijke vacatures die moeilijk ingevuld geraken.

SVW

Info: TISO: 0800-999.69.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio