Publiek geniet van demonstratie door beste biljarters ter wereld

Het is nog twee dagen genieten geblazen in de centrale hal van het Wijnegem Shopping Center. Ook voor wie geen fan is van biljart. Want het gebeurt niet vaak dat de wereldtop in het openbaar een partijtje speelt tegen bekende Vlamingen.

Philippe Schoenmaeke

BR>

Eén ding is duidelijk: de bekende Vlamingen die waren uitgenodigd, zijn geen concurrentie voor de grootmeesters. De besten slaagden erin een drietal punten te maken tegen Sayginer, Sanchez of Ceulemans. Een van de genodigden was Gaston Berghmans. Hij mocht het opnemen tegen huidig wereldkampioen Eddy Merckx. "Vroeger heb ik nog biljart gespeeld met enkele jeugdvrienden", vertelt Gaston. "Maar wat die mannen hier brengen, is gewoon fantastisch. Ze missen soms opzettelijk om me nog een kans te geven, dat is geen biljart meer, maar kunst op zich. Ik vind het sowieso een fantastische sport om naar te kijken", is de grappenmaker enthousiast.

VRT-man Cas Goossens, entertainer Luc Caals, oud-Rode Duivel Patje Vervoort, presentator Carl Huybrechts en voetbaltrainer Johan Boskamp waagden ook hun kans. Die laatste liet bloed, zweet en tranen tegen Torbjorn Blomdahl. "Ik speel maar af en toe biljart en daarom heb ik nu

keihard op m’n flikker gekregen

. Die kampioenen zien echt alles liggen, daarom zijn het ook kampioenen, veronderstel ik."

Het evenement kadert in de Antwerp Diamond Billiard Week, een week waarin organisator Ludo Dielis de biljartsport promoot door demonstraties in aanwezigheid van de besten ter wereld. De biljarters zijn nog tot vrijdag te zien in het Shopping Center in Wijnegem.

Philippe SCHOENMAEKERSMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio