Akkoord extra personeel voor ZNA-ziekenhuizen

Print
Antwerpen - Het personeel van het ZiekenhuisNetwerk Antwerpen (ZNA) wordt uitgebreid met tachtig voltijdse equivalenten. Het is één van de elementen binnen het sociaal akkoord tussen de vakbonden, het OCMW, de stad Antwerpen en ZNA.
BR>
Na moeilijke onderhandelingen werd het nieuwe sociale akkoord voor ZNA ondertekend. Het is geldig tot 2010. Na een periode van saneringen zijn de vakbonden opgetogen dat er opnieuw wordt geïnvesteerd in personeel. Naast nieuwe aanwervingen worden de maaltijdcheques de volgende drie jaar verhoogd en komt er een tegemoetkoming van 80% in het woon-werkverkeer met het openbaar vervoer. Voor het statutair personeel kwam er een administratieve versoepeling. Daardoor werden de verschillen weggewerkt met de contractuele collega's.

De liberale vakbond VSOA ondertekende het akkoord niet. De onderhandelingen voor het statutair gedetacheerd OCMW-personeel met ZNA zouden onwettig zijn. VSOA diende een klacht in bij de gouverneur. "De VSOA heeft nog tien dagen om van gedachte te veranderen en toch te tekenen", zegt Karl De Jongh (ACV openbare diensten). "Als de VSOA gelijk krijgt, dan hebben we wél grote problemen."

SVW
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio