Koerier verstuurde xtc per postpakket

Print
Antwerpen - Een 40-jarige man kreeg van de Antwerpse strafrechter drie jaar cel. Hij bekende dat hij als werknemer van een koerierbedrijf in 2002 xtc-pillen via postpakketten naar Amerika verstuurde.
BR>
De correctionele rechtbank veroordeelde Christiaan P. al in mei 2005 tot drie jaar cel wegens drugshandel. Dat gebeurde toen bij verstek omdat hij gevlucht was naar Brazilië. Ondertussen werd hij opgepakt en tekende hij verzet aan, waardoor hij opnieuw voor de rechtbank verscheen. Die herbekeek de zaak, maar gaf dezelfde straf omdat ze de feiten bewezen acht.

Christiaan P. gaf toe dat tussen maart 2001 en mei 2002 minstens zestien postpakketten met xtc-pillen verstuurde naar Chicago. Hij werkte als uitzendkracht voor het koerierbedrijf DHL op de luchthaven in Zaventem. Zo ontdekte hij dat bedrijven die alleen documenten verzenden een speciale behandeling kregen. Hun pakjes werden niet meer gecontroleerd. Hij werkte samen met zijn kompaan Erik V.G.. Via het koerierbedrijf 'Express Solution' verstuurden ze drugs in postpakketten naar Amerika. De rechtbank veroordeelde Christiaan P. opnieuw tot drie jaar en 7.500 euro boete. Ook werd net geen 50.000 euro vermogensvoordeel verbeurd verklaard.

SdK
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio