Twaalfmaal meer tweede bewonerskaarten verdeeld

Print
Antwerpen - In januari verdeelde het Antwerpse parkeerbedrijf GAPA 455 bewonerskaarten voor de tweede wagen. Dat is twaalf keer meer dan in dezelfde maand vorig jaar. De tweede bewonerskaart is sinds begin dit jaar gratis.
BR>
Tot eind vorig jaar betaalden mensen 12,50 euro per maand voor de tweede bewonerskaart. In Antwerpen zijn intussen 30.935 bewonerskaarten in omloop, waarvan 28.917 eerste en 2.018 tweede bewonerskaarten.

Schepen van Stadsontwikkeling Ludo Van Campenhout (VLD) reageert voorzichtig op de eerste cijfers rond de gratis tweede bewonerskaart. "Het is nog te vroeg om al conclusies te trekken", zegt de schepen. "Ik verwacht pas een duidelijker beeld na drie maanden. Sommigen vreesden een overrompeling, maar dat is het niet geworden."

Vrachtwagens

GAPA werkt volop aan een oplossing voor de eigenaars van een lichte vrachtwagen. Zij krijgen door het type van de wagen geen bewonerskaart. Dat veroorzaakt de nodige wrevel bij meestal kleine zelfstandigen. "Daarom willen we aan woonwijken zones aanleggen waar mensen hun lichte vrachtwagen kunnen parkeren", zegt Van Campenhout. "Het wordt een proefproject. Het blijft wél een moeilijk vraagstuk. In de omgeving van het Sportpaleis krijgen bezitters van een lichte vrachtwagen wel een bewonerskaart. Ondertussen ontvangen we klachten van bewoners die zich ergeren aan deze grote wagens in hun straat."

Binnenkort komt er een nieuwe informatiecampagne over het 'gazettentarief'. "Veel mensen weten niet dat de eerste tien minuten gratis zijn", zegt de schepen.

SVW Twee weken gratis parkeren Twee weken gratis parkeren. Dat is de prijs voor de 100.000ste sms-parkeerder in Antwerpen. De parkeerplaats betalen met de gsm is een groot succes. Het systeem werd in september vorig jaar ingevoerd na een proefperiode. Eind 2006 hadden al 9.400 mensen daar gebruik van gemaakt. De automobilist verstuurt het sms'je naar het nummer 3311. Het gemiddelde parkeertarief via gsm-parkeren bedraagt 1,75 euro. "Binnenkort zitten we aan de 100.000ste klant", zegt Van Campenhout. "De chauffeur belonen we dan met twee weken gratis parkeren." n www.parkereninantwerpen.be
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio