Kasseien Voshollei krijgen asfaltlaag

Print
Brasschaat - Omdat de voegen tussen de kasseien niet goed zijn aangelegd, wil het gemeentebestuur een asfaltlaag leggen op de kasseien in de Voshollei. De oppositie vindt dit geen goed idee. "Want nu werkt de kasseiweg snelheidsremmend."
BR>
"We begrijpen natuurlijk wel dat die kasseiweg een zekere charme heeft", stelt de Brasschaatse burgemeester Dirk de Kort (CD&V). "Maar die kasseiweg zorgt wel voor problemen. De bewoners melden ons geregeld dat de voegvulling niet deugt. We zagen dan ook geen andere mogelijkheid dan een asfaltering."

Volgens de burgemeester wordt er geen asfalt gelegd in andere straten waar kasseien liggen. "Aan de Zegersdreef, Frilinglei en Baillet-Latourlei raken we niet", luidt het.

Herman Lauwers (sp.a-Spirit) vreest dat automobilisten sneller zullen rijden op de geasfalteerde weg. "Bovendien wordt een stukje historisch erfgoed afgebouwd. De kasseien kunnen misschien worden heraangelegd. Ze zijn alvast milieuvriendelijk want ze zijn waterdoorlatend en karakteristiek voor de villawijk Vriesdonk. Drie jaar geleden vormden de kasseien zelfs nog het onderwerp van de Monumentendag."

Vlaams Belang en GROEN! sloten zich aan bij deze redenering.

JBr
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio