"Heraanleg dorpscentrum niet nodig"

Print
Hove - Gazet van Antwerpen vroeg vorige week via www.gva.be uw mening over de heraanleg van het Hovese dorpscentrum. Uit de vele reacties blijkt dat heel wat inwoners die heraanleg niet nodig, of zelfs te duur vinden.
BR>
"De verkiezingen zijn pas achter de rug, en daar zijn ze weer met de afschaffing van de verkeerslichten en het gebruiken van meer dan 2.000 schoolkinderen als buffer voor het verkeer. Hove heeft nu eenmaal een druk dorpscentrum, waardoor er veel parkeerplaatsen nodig zijn. Miljoenen van ons belastingsgeld weggooien aan dit project, dat is er echt over!" (Rita Buytaert)
- "Niemand vroeg ooit onze mening. In al die tijd dat ik hier woon, deed zich nooit een ernstig ongeval voor. We hebben absoluut geen nood aan een heraanleg." (Bart)
- "Dit is geen beleidsplan, maar een collectie van wensen. Het lijkt wel op een samenraapsel van verkiezingsbeloften." (Raoul Theeuws)

Toch suggesties

Aan de andere kant, zijn er de mensen die vinden dat er iets moet veranderen, en die vaak zelf met suggesties komen. "Ik winkel graag in Hove maar de verkeerssituatie en veiligheid laten te wensen over. In Hove geraken is geen probleem, eruit is een ander paar mouwen. De oplossing? We gaan in Edegem winkelen, vlakbij en daar hebben ze wel begrip voor winkelende mensen." (Edwin Deckers)
- "Mijn vier kleinkinderen gaan met de fiets naar school. Ze rijden over het voetpad omdat de fietspaden niet veilig zijn. We willen zeker niet dat onze kinderen als levend schild gebruikt gaan worden." (Jean-Pierre Van der Voordt)
- "Een grote rotonde in het centrum, dan staat het verkeer niet stil en verloopt alles veiliger. Het Sint Laureysplein kan dan ook heraangelegd en vergroot worden. Verder zijn optische verkeersremmers (bloembakken) een goed middel om het verkeer te vertragen, waar dat nodig is. Op sommige plaatsen kan het voetpad smaller, en het fietspad breder gemaakt worden." (Frank Janssens).

MdSw
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio