Bob De Bouwer omsingelt school

Bob De Bouwer omsingelt school

Bob De Bouwer omsingelt school

Print
Mortsel - Aannemers vernieuwen in Mortsel de riolering en het wegdek in de Kerkstraat en de Jacob Van Arteveldestraat. De kleuterschool van de Gesubsidieerde Vrije Basisschool De Tandem (Jacob Van Arteveldestraat) is door de werkzaamheden wel heel moeilijk bereikbaar geworden. Ouders en kleuters zullen de 'omsingeling' nog negentig werkdagen moeten dulden.
BR>
Het was woensdag dag 91 van de geschatte 180 werkdagen. Zowel de Kerkstraat als de Jacob Van Arteveldestraat liggen volledig open. Lastig bijverschijnsel: een greppel van tientallen centimers diep - afhankelijk van de weersomstandigheden vol modder, of gevaarlijk glad - die de kleuters moeten trotseren om hun geliefde school en fantastische juffen te bereiken.

Toen Sinterklaas op 6 december de kleuters van Tandem 1 kwam bezoeken, had hij als voorzorg rubberen laarzen aangetrokken. De stunt gold als stil protest tegen de situatie. Maar enkele weken later is de toestand nog niet verbeterd, integendeel. Niet alleen de greppel, ook het bouwmateriaal, werfketen en pompen op het voetpad versperren de toegang naar de school.

Inmiddels doet de schooldirectie er alles aan om de toestand te verbeteren. Zo stelde ze een tweede toegang open via de Sint-Benedictusstraat en legde de aannemer op vraag van de directeur twee 'overgangen' aan met keien. Die maken het voor de kleuters mogelijk om zonder al te veel kleurscheuren of vuile broeken hun school te bereiken.

Volgens het hoofd van de technische dienst van Mortsel, Nest Lernout, verlopen de werkzaamheden zoals gepland. "Ze zijn wel zeer ingrijpend: de aannemer legt een gescheiden rioolstelsel aan dat bestaat uit drie pijpen waarbij regenwater en afvalwater apart worden afgevoerd. Het oude rioolstelsel bestond uit één pijp."

De werkzaamheden duren nog zeker 90 werkdagen. Intussen zal van zowel buurtbewoners als schoolbezoekers wat begrip worden verwacht. De Paashaas kan zich alvast ook beter een paar laarzen kopen...

Kris SLABBAERT
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio