Kinderraad focust op sport

Print
Mechelen - De Mechelse kinderraad stond woensdag in het teken van sport. De raadsleden kwamen op de proppen met ideeën die bewegen centraal stelden. Schepen van Sport, Koen Anciaux (VLD-CDO-Groen!), volgde de jeugdige suggesties op de voet.
BR>
De Mechelse kinderraad toonde zich woensdag van haar beste kant tijdens de eerste samenkomst dit jaar. De jongeren kwamen samen in de nieuwe sporthal Arena in Walem (Mechelen) om hun ideeën te concretiseren. De vraag naar meer sportmogelijkheden voor kinderen stond centraal.

Samen met de stedelijke sportdienst bogen de jeugdige raadsleden zich over een aantal hete hangijzers in verband met sport. Hun mega-ideeën werden gewikt en gewogen door enkele oude rotten in het vak, onder wie schepen van Sport Koen Anciaux. Na de vergadering stond hij met raad en daad paraat om zijn jongere collega’s te helpen.

Tijdens een eerste luik bespraken de nieuwe kinderburgemeester Arno Galle en zijn kompanen de sportmogelijkheden binnen de regio. "Elk kind in Mechelen moet op de hoogte worden gebracht van het sportaanbod van de stad en de verplaatsingsmogelijkheden moeten op maat van kinderen zijn", waren enkele van zijn suggesties. Verder hoopte hij dat sportkampen tegemoet zouden komen aan de vraag van de kinderen en dat de stad de sportclubs zou stimuleren om in zee te gaan met geschoolde trainers en goede inititiatieven zou bedenken ter bevordering van van sport en beweging.

IRi

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio