Politiekorps bijna volzet

Politiekorps bijna volzet

Politiekorps bijna volzet

Print
Berlaar - Op vier hoofdinspecteurs na is het operationele kader van de lokale politie Berlaar-Nijlen volledig ingevuld. Zopas werden nog vijf nieuwe inspecteurs en één nieuwe hoofdinspecteur aangeworven.
BR>
"Drie van hen waren al enkele maanden geleden van de federale politie naar onze zone gedetacheerd. Ze vinden het hier blijkbaar heel goed, want ze hebben nu definitief voor Berlaar-Nijlen gekozen. Het gaat om Hendrik Van Thillo uit Vosselaar, An Vandevenne uit Averbode en Els Woestenborghs uit Beerse. De twee andere inspecteurs en de hoofdinspecteur gaan pas op 1 mei hier aan de slag", vertelt hoofdcommissaris Jan Van Asch.

"Dat brengt ons op 47 inspecteurs, acht hoofdinspecteurs, drie commissarissen en één hoofdcommissaris. Daarmee is ons korps dus bijna volzet: we komen eigenlijk enkel nog vier hoofdinspecteurs tekort. Verder is het ons opgevallen dat we een heel vrouwelijk korps hebben. In heel België is bijna veertien procent van de politiemensen een vrouw. Bij onze inspecteurs én bij de officieren is dat maar liefst 25 procent", aldus Jan Van Asch.

"De vrouwen hebben dus de weg naar de politie gevonden. Maar waarom er nu net zoveel naar ons komen, weet ik niet. Misschien omdat wij hier niet te maken krijgen met de problematieken van een stedelijk korps. Ze voelen zich hier in ieder geval goed thuis, want ik hoor geen klachten", besluit een tevreden hoofdcommissaris.

CVR
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio