Spiegelkar trekt aandacht Mechelaars

Spiegelkar trekt aandacht Mechelaars

Spiegelkar trekt aandacht Mechelaars

Print
Mechelen - Even leek het erop dat een babbelbox van Man Bijt Hond/ door Mechelen trok. Maar schijn bedriegt. De bizarre constructie is eigendom van de Cubaanse artiest Carlos Garaicoa en filmt Mechelen in 3D.
BR>
Twee dagen op rij bolde de Italiaan Giacomo Ricci, een assistent van Garaicoa, met de opvallende spiegelkar door de Mechelse straten. "Veel mensen dachten dat het om een of andere babbelbox ging en wilden iets zeggen in de camera", lacht cameraman Wim Bocanete. Samen met Peter Verhasselt, een filmer in opleiding, en Simon Vermoesen van Cultuurcentrum Mechelen volgt hij de artiest op de voet. "Met de constructie in spiegelglas filmen wij Mechelen vanuit drie hoeken, in 3D, wat een panoramisch zicht geeft. Eerder gebeurde dat al in Puerto Rico en Sienna", vertelt Bocanete.

De heren stelden hun camera's op in hartje stad, maar ook aan het station en in de Kruidtuin. Het eindresultaat zal te zien zijn tijdens Commitment, een tentoonstelling die op 24 februari start in De Garage. "Dan opent ook Breughel's View, ons bewaakt bedrijventerrein voor kunstenaars in Otterbeek", zegt Koen Leemans, directeur van Cultuurcentrum Mechelen. "In diezelfde periode hijsen wij op de Sint-Romboutstoren een Afrikaans-Europese vlag. Dat zal ook op andere monumenten gebeuren, bijvoorbeeld de basiliek van Koekelberg."

SVH
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio