Heraanleg Antwerpsestraat duurt tot november

Heraanleg Antwerpsestraat duurt tot november

Heraanleg Antwerpsestraat duurt tot november

Print
Lier - De heraanleg van de Antwerpsestraat begint op woensdag 1 maart en duurt tot in november. De aannemer garandeert een optimale bereikbaarheid van de winkels voor wie te voet of met de fiets komt.
BR>
"De aannemer start met de heraanleg van de brede Antwerpsestraat, namelijk vanaf de Anton Bergmannlaan tot voor het kruispunt van de Kartuizersvest. Deze fase duurt tot 30 juni, dus tot vlak voor de koopjesperiode. Met de tweede fase begint de aannemer pas op donderdag 2 augustus. Deze fase behelst de heraanleg van de smalle Antwerpsestraat, het kruispunt Kartuizersvest en het deel van de tunnel tot en met het kruispunt van de Anton Bergmannlaan", vertelt Koen Van Weert van ontwerpbureau Grontmij.

De Antwerpsestraat krijgt een eenvormig uitzicht door over de hele lengte hetzelfde materiaal te gebruiken. De heraanleg gebeurt op gelijk niveau van gevel tot gevel. De rijweg wordt aangelegd in gezaagde kassei, de voetpaden in graniettegels. De parkeerplaatsen worden aangelegd met herbruikte kassei.

Ten opzichte van de infoavond anderhalf jaar geleden heeft het studiebureau enkele aanpassingen aangebracht aan het oorspronkelijke plan. Zo komt er een laad- en loszone vlakbij de Kolveniersevest en worden beide bushaltes samengebracht op de brug. Extra bomen zorgen voor nog meer groen. De fietsers krijgen in de brede Antwerpsestraat een fietssuggestiestrook van 1,20 meter.

CVR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio