Muziekfestival verhuist naar begin zomervakantie

Print
Mechelen - De Dijlefeesten keren terug naar hun roots. De organisatoren hebben bij de stad Mechelen een aanvraag ingediend om het evenement eind juni, begin juli te laten plaatsvinden. Wellicht zal het festival dus niet langer samenvallen met Maanrock.
BR>
Prik donderdag 28 juni, vrijdag 29 juni, zaterdag 30 juni en zondag 1 juli alvast in je agenda als het weekend van de Dijlefeesten. "Wij gaan er inderdaad vier in plaats van drie festivaldagen van maken en ons festival valt ook samen met Rock Werchter", zegt mede-organisator Jona Broothaerts. Maanrock en de Dijlefeesten werden jarenlang tijdens hetzelfde weekend georganiseerd, traditioneel het voorlaatste weekend van augustus. "Veel mensen dachten dat wij één festival waren", stelt Broothaerts. Nu het muziekfestival er meer dan ooit staat, ziet de organisatie een mooie kans om een volgende stap te zetten. "Vorig jaar hebben we de Dijlefeesten uitgebreid met theater en cabaret. Dat aspect willen wij verder uitbouwen, maar wij hadden het gevoel dat onze inspanningen verloren dreigden te gaan in het grote geweld van Maanrock. Daarom keren wij terug naar onze roots en gaan wij solo."

De organisatoren zijn van plan om er iets aantrekkelijk van te maken. "De voorbereidingen zijn al volop aan de gang. Het moet één groot feest aan de Dijle worden, eentje in familiale sfeer", verzekert Jona Broothaerts. De Vismarkt blijft de basis voor het gebeuren. "Maar ook de Haverwerf gaan wij er opnieuw bij betrekken en vermoedelijk zelfs de Begijnenstraat. Daartoe gaan wij nauw samenwerken met het Erfgoedcentrum in Lamot en kunstencentrum nOna." De kans is groot dat de finale van de Maanrockrally in het programma van de 'nieuwe' Dijlefeesten wordt opgenomen. "De grote lijnen zijn al uitgezet", aldus Broothaerts. Nu de organisatie van de Dijlefeesten afhaakt voor eind augustus, wil organisator Jef Van Dun van Maanrock zelf een podium op de Vismarkt plaatsen.

Sven VAN HAEZENDONCK

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio