Positief ingestelde buurtbewoners richten vzw Torentje op

Positief ingestelde buurtbewoners richten vzw Torentje op

Positief ingestelde buurtbewoners richten vzw Torentje op

Print
Mechelen - Voor de tweede keer in nauwelijks enkele weken tijd starten Mechelaars een buurtbeweging die op een positieve manier de dialoog wil aangaan met de stad. De nieuwe vzw Torentje heeft één grote missie: bijdragen tot een beter samenleven tussen de bewoners.
BR>
De Mechelse wijk tussen de Koningin Astridlaan, Leuvense vaart en de Battelsesteenweg vierde onlangs de geboorte van Laat ons een bloem. In de omgeving van de Generaal De Ceuninckstraat, Liersesteenweg en de Caputsteenstraat hebben ze nu vzw Torentje, de opvolger van het buurtcomité Caputsteen. Dat comité verenigde twintig straten en vertegenwoordigde meer dan 1.575 gezinnen. "Het was daarmee een van de allergrootste, zoniet het grootste van Mechelen. Bijgevolg hebben wij beslist om het werkingsgebied van de vzw te beperken tot veertien straten", zegt Goran Proot, een van de oprichters van Torentje.

De Jan Bolstraat, Frans Halsvest, Sint-Gommarusstraat, Wittebroodstraat, Populierendreef en Het Eitje zijn er niet meer bij. "Deze straten vormen een aaneengesloten gebied dat nauw aanleunt bij de wijk Nekkerspoel. Het torentje verwijst trouwens naar het restant van de vroegere kazerne Baron Michel, waar nu Telenet is", zegt bestuurslid Bart Braeckevelt.

Op constructieve wijze bijdragen tot een beter samenleven in de buurt, wijk en stad ziet de vzw als zijn grootste missie. "Voor ons geen verzuring. Wij voeren geen actie tegen, maar actie voor", aldus Braeckevelt. Zo wil de vzw activiteiten organiseren die gericht zijn op de bewoners en hun belangen behartigen. "Onder meer door adviezen te formuleren en deel te nemen aan bijvoorbeeld de wijkraad. Het is ook onze ambitie om de lokale stratenwerking sterker te stimuleren en te ondersteunen", legt Proot uit. Om de buurt te informeren, werkte het bestuur de nieuwsbrief Torenwijzer en een website uit.

Sven VAN HAEZENDONCK
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio