Musical drukt pesten de kop in

Musical drukt pesten de kop in

Musical drukt pesten de kop in

Print
Schelle - De leerlingen uit het vijfde leerjaar van de Sint-Lutgardisschool in Schelle hebben een anti-pestclub 'opgericht'. Ze voeren het clubje op tijdens de musical die ze vandaag en morgen in de school voorstellen.
BR>
"Tijdens het jaar laten we zes personages aan bod komen die de leerlingen sociale vaardigheden als eerlijkheid, beleefdheid en hulpvaardigheid moeten bijbrengen. Maar er zit ook een 'Mis(s)punt' bij, die alles beter kan en graag pest", vertelt juf Katleen.

Daar draait het om in de musical De anti-pestclub. Twee reporters brengen verslag uit van een school waar in alle geledingen stevig wordt gepest. Een dokter en zelfs een pestdeskundige kunnen geen soelaas bieden. De gepeste leerlingen en meester besluiten zich te verenigen in de anti-pestclub. Plots zijn zij hip en cool en voelen de pestkoppen zich uitgesloten. De vertoning evolueert van harde woorden tot een gevoelige 'ballad' en een hippe modeshow. Meesters Kevin en Dries en juffen Katleen, Veerle, Josiane, Elly en Sofie lijmen het geheel aan elkaar.

En hebben de leerlingen deze boodschap ook begrepen? "Daar zijn we nog niet echt mee bezig geweest", geven Sam Van Dingenen en Annelies Van Hoofstat, de reporters, toe. "De musical vraagt al onze concentratie."

"We hebben nu wel een referentiekader", pikt Juf Katleen in. "Bij ongehoord gedrag herinneren we ze aan de musical."

Voor de vertoning van vanavond om 17u zijn nog kaarten verkrijgbaar.

BaR

Info: 03-887.42.06.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio