Bewoners Rolwagenstraat reageren kwaad op heraanleg

Print
Lier - De bewoners van de Rolwagenstraat zijn kwaad dat de Antwerpsestraat wél maar hun straat níét wordt heraangelegd. "Dat was nochtans vroeger zo beloofd", klinkt het.
BR>
De Rolwagenstraat is een doodlopend zijstraatje van de Antwerpsestraat. Zo'n twee jaar geleden werd het heraangelegd en kreeg het eveneens een nieuwe riolering. "Toen is de miserie begonnen", vertelt bewoner Jef Vromans. "Bijna alle woningen zitten sinds dat moment met vochtige muren en water in de kelder. De oorzaak is de gebruikte steen voor het wegdek, daar loopt het water zo doorheen."

"De vloeren in onze woning klinken allemaal hol", gaat Maria Laenen verder. "Het kan niet anders dan dat de grond eronder aan het verzakken is. Ik ben er zeker van dat ik binnen enkele jaren door mijn vloer zak. We hebben nieuwe chape en beton laten gieten, maar dat haalt allemaal niets uit. Onze verzekeringsagent heeft de vochtigheidsgraad van de keukenmuren gemeten. Dat schommelt normaal rond 55 procent. Bij ons ligt die waarde meer dan drie keer hoger!''

De nieuwe schepen van Openbare Werken Jan Hermans (Lier&Ko) wenst geen commentaar te geven. "Ik ken het dossier namelijk niet. Maar wat ik al wel geleerd heb, is dat als je oude kapotte riolering vervangt, het grondwater toeneemt. Dat kan immers niet meer in de waterdichte riolering kruipen."

CVR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio