Gewelddadige boefjes riskeren tot tien jaar cel

Print
Lier - Voor de Antwerpse strafrechter verschenen dinsdag zeven jonge criminelen tussen achttien en twintig jaar. Zij pleegden vorig jaar bij klaarlichte dag een zelden geziene reeks gewapende overvallen, inbraken en diefstallen waarbij ze onder meer in Lier slachtoffers maakten.
BR>
Openbaar aanklager Ester Natus had bijna twee uur nodig om de ruim dertig feiten toe te lichten waarvan het parket de jongeren verdenkt. Vier lijvige dossiers over gewapende overvallen, woninginbraken, diefstallen in scholen en bedrijven en het stelen van auto's werden samengevoegd. De zeven zijn ondanks hun jonge leeftijd geen onbekenden voor het gerecht. De jeugdrechter gaf sommigen vroeger al uit handen, waardoor ze al veroordelingen opliepen.

Alsof het hen niet veel kon schelen, soms lachten ze zelfs hardop, aanhoorden ze de uitleg van de procureur. Daaruit bleek dat Peri D.C., Barry C., Derick R., Sergio V.S., Danny V.d.L., Bob J. en Roberto Y.C., in wisselende samenstelling in 2006 een indrukwekkende reeks feiten pleegden waarvan ze ook het merendeel bekennen. Voor Peri D.C. eist het parket tien jaar cel. Sergio V.S. riskeert acht en Barry C. zeven jaar. De vier overigen hangt een celstraf van maximaal vier jaar boven het hoofd. De rechtbank nam de zaak in beraad.

SdK
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio