Mechelse politie start onderzoek naar mysterieuze diefstallen

Mechelse politie start onderzoek naar mysterieuze diefstallen

Mechelse politie start onderzoek naar mysterieuze diefstallen

Print
Mechelen - De stad Mechelen staat voor een raadsel. In nog geen week tijd probeerden dieven drie keer hun slag te slaan in het stadhuis en het Huis van de Mechelaar. Maar het vreemde is dat er aan de buitenkant van de gebouwen nooit inbraaksporen zijn teruggevonden.
BR>
"Op wat geforceerde lades van bureaus na wijst niks op inbraak en toch is er een gepleegd", zegt schepen van Financiën Leo Stevens (CDO). Afgelopen maandag drongen dieven binnen in de kantoren van de stedelijke dienst Financiën, op het gelijkvloers van het stadhuis. "In de bureaus van de personeelsleden is gesnuffeld. Maar meer dan wat kleine rommel, hier en daar enkele euro's, is er eigenlijk niet verdwenen", weet de schepen. Toch hangt er een geurtje aan de inbraak. Bij de stad zitten ze verveeld met de zaak. "Bizar genoeg zijn er geen ruiten ingeslagen of deuren ingestampt, maar om bij de dienst Financiën binnen te geraken moet je wel de cijfercode van de gepantserde deur kennen", legt Stevens uit. De dader of daders zijn dus bekend met het gebouw.

"Iemand die hier iets steelt, kent de handel en wandel in het stadhuis. Dat kan niet anders. Maar ik geloof nooit dat een personeelslid van de stad hier iets mee te maken heeft. Daarvoor steek ik mijn hand in het vuur", benadrukt Leo Stevens. De schepen vermoedt dat de dieven op zoek waren naar de sleutel van de kluis. "Ik heb geen andere verklaring voor deze vreemde inbraak. Al is het de moeite niet waard. Het geld dat in de kluis ligt, gaat dezelfde dag nog naar de bank. 's Nachts valt er in het stadhuis weinig te rapen." De kraak bij Financiën is trouwens niet de eerste. Vorige week stelden ambtenaren vast dat er ongewenst bezoek was geweest in het Huis van de Mechelaar. "Het enige waaraan je dat kon merken, waren enkele geforceerde bureaulades. En bij de dienst Lokale Economie doorsnuffelden onbekenden ook al de bureaus. Wij hopen dat de politie deze zaak snel oplost."

Sven VAN HAEZENDONCK, Leo DE NIJN
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio