Vleugels wil bouwen op ideologisch cement

Print
Heist-op-den-Berg - Burgemeester Luc Vleugels (CD&V/N-VA) heeft zijn beleidsverklaring voorgelegd aan de gemeenteraad, waarin hij de achterliggende ideologie van zijn beleid uit de doeken deed. "Ik wil laten zien dat er achter onze plannen een visie schuilt", zegt hij.
BR>


Burgemeester Luc Vleugels vond deze ideologische beleidsverklaring erg belangrijk en benadrukt dat niemand hem dit heeft voorgedaan. Binnen een tweetal maanden worden ook de gedetailleerde voorstellen bekendgemaakt. De oppositiepartijen hadden op voorhand geen inzage gekregen in de tekst en reageerden furieus. "We worden hier gegijzeld voor een verdoken persconferentie", klonk het fors.

De basisideeën in de beleidsverklaring zijn de opwaardering van het platteland, de versterking als regionaal centrum, de modernisering van de gemeentediensten, het uitbouwen van het welzijnsaanbod en het uitbouwen van een bedrijfsvriendelijker klimaat.

"De dorpskernen van Schriek, Itegem, Pijpelheide en Wiekevorst worden vernieuwd, want het moet goed wonen zijn op het platteland. Het nieuwe hart van de gemeente moet op het cultuurplein komen, door de uitbreiding van het cultuurcentrum en de bouw van een ondergrondse parking. Ook willen we een sportsite creëren en de industriezones moeten beter worden benut of uitgebreid. Onze groei als regionaal centrum vereist wel een andere kijk op mobiliteit. De herinrichting van de N10 en de aanleg oostelijke rondweg kaderen daarin.

Meer inspraak

Vleugels wil de afstand tussen de gemeente en de burger verkleinen. "Voor lokale economie, landbouw en toerisme, zorg, evenementen, fuiven en senioren worden loketten opgericht", overloopt de burgemeester. "Meer inspraak komt er door het invoeren van vragenuurtjes voor burgers, die ook punten op de gemeenteraad kunnen plaatsen", kondigt Vleugels aan.

BePr, PA

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio