Jeugdraad koopt moderne discobar

Jeugdraad koopt moderne discobar

Jeugdraad koopt moderne discobar

Print
Berlaar - De Berlaarse jeugdraad heeft met haar budget een moderne discobar gekocht, die binnenkort door iedereen kan worden uitgeleend voor een prijsje.
BR>
De Berlaarse jeugdraad krijgt ieder jaar een budget om nieuwe dingen aan te kopen voor de uitleendienst. De jongeren beslisten vorig jaar om met hun centen een discobar aan te schaffen. Die is nu gearriveerd. "Het is een semi-professioneel toestel dat een heel goede kwaliteit levert. Voor verenigingen die feestjes geven, is het ideaal", legt Nancy Cloos van de jeugddienst uit.

"Het toestel kan vanaf maart worden uitgeleend. Jeugdverenigingen kunnen het een dag huren voor vijftien euro. Andere verenigingen of personen krijgen het voor dertig euro. Of ik verwacht dat er nu meer feestjes in Berlaar zullen worden gegeven? Dat denk ik niet, al zal de kwaliteit ongetwijfeld omhoog gaan", lacht Cloos.

Spotprijs

"De Berlaarnaren kunnen alvast voor een spotprijsje over een muziekinstallatie beschikken. De jeugdraad mag volgend jaar weer een aankoop doen voor de uitleendienst. Waarschijnlijk kopen we dan spelmateriaal", verwacht Cloos.

Jeugdschepen Geert Peeters (CD&V) is blij met de aankoop. "Het is belangrijk dat de jeugd zelf mag kiezen wat er met het geld voor hen gebeurt. Ondertussen werken we aan het nieuwe jeugdwerkbeleidsplan. Jongeren die zeggenschap willen, kunnen zich nog altijd aanmelden om in de jeugdraad te zetelen", zegt Peeters.

BePr
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio