Afbraak brug A12 start vrijdag

Print
Willebroek - De beschadigde brug over de A12 Brussel-Antwerpen ter hoogte van het verkeersknooppunt 'Fort Van Breendonk' is het hele weekend te mijden. De brug wordt deels afgebroken na een ernstige beschadiging aan de onderzijde.
BR>
vrijdag 9 februari, vanaf 20u, wordt de A12 richting Antwerpen, ter hoogte van Willebroek, volledig afgesloten. Het verkeer richting Brussel kan wel passeren, maar wordt op één rijstrook gebracht. "Als de weersomstandigheden het toelaten, moet de hele klus zeker geklaard zijn tegen maandagmorgen 12 februari om 6u", zegt Vlaams minister van Openbare Werken Kris Peeters (CD&V). De kostprijs voor de afbraak is geraamd op 100.000 euro.

Het gedeelte dat verdwijnt werd eind vorig jaar door een Franse vrachtwagen langs onder geramd. De betonnen liggers zijn zwaar beschadigd. Zowat eenvierde van de brug wordt afgebroken en net voor of tijdens de grote vakantie vervangen.

Gedurende de afbraak zijn er alternatieve routes of omleidingen. Na de afbraak wordt het verkeer via de N16 over een helft van de brug geleid, één rijstrook in elke richting, op het brugdeel van Willebroek richting Temse. Tot de nieuwbouw van de brug is er geen verkeershinder meer op de A12.

JB
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio