Subsidies voor dak Laarkapel zijn binnen

Print
Schelle - Voor de Laarkapel in Schelle kan binnenkort een volgende restauratiefase van start gaan. Dit keer komt de dakconstructie aan de beurt.
BR>
Het gemeentebestuur heeft dinsdag de officiële bevestiging van de subsidies aangekregen. Van de hogere overheid krijgt Schelle 14.300 euro aan subsidies. In de begroting van dit jaar heeft het gemeentebestuur zelf 40.000 euro ingeschreven.

Na het beëindigen van de buitenrestauratie in 2005 was in principe het interieur aan de beurt. Maar omdat er waterinsijpeling via het dak werd vastgesteld, moest die fase opschuiven. Het zou te gek zijn de muren te schilderen om ze nadien opnieuw door water te laten aantasten.

De dakconstuctie wordt nu grondig nagekeken. Naast het herstellen van lekken, wordt nagegaan welke delen nog origineel zijn, in welke staat die zich bevinden en waar extra reparaties nodig zijn.

Ten vroegste volgend jaar kan dan de binnenrestauratie aan bod komen. "Omdat je slechts eenmaal per jaar subsidies kan krijgen", verduidelijkt burgemeester Rob Mennes (CD&V/N-VA).

Eerder kregen de buitenmuren, het grote Christusbeeld en de Zeven Weeën, kleurige tafereeltjes die de Zeven Smarten van Maria uitbeelden, een verfbad. Zij zijn de belichaming van de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Smarten, beter bekend als de Laarkapel.

BaR
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio