Lasterproces rond ex-KV Mechelen-voorzitter voor hof van beroep

Voor het Brusselse hof van beroep is woensdag het proces begonnen tegen Willy Van den Wijngaert, de ex-voorzitter van voetbalclub KV Mechelen, en zijn partner Rosie Ovaere.

Belga

De twee staan terecht voor laster aan het adres van Tessa de Mos, de dochter van ex-Mechelentrainer en -technisch directeur Aad de Mos. Het paar beschuldigde Tessa ervan op vraag van haar vader het bed te hebben gedeeld met spelers.

De aantijgingen kaderden in een ruzie na het ontslag van De Mos als technisch directeur in 2002. In een interview in het weekblad Humo suggereerden Van den Wijngaert en Ovaere dat Aad de Mos zijn dochter had verplicht met enkele spelers van KV Mechelen te slapen om informatie te verkrijgen.

"Tessa de Mos was door die aantijgingen sterk aangedaan", zei haar advocaat, Gert Warson. "Ze had met de hele zaak niets te maken en werd op een grove manier door het slijk gehaald. Het ging om krenkende uitspraken, die er duidelijk op gericht waren haar goede naam te besmeuren. Laster dus."

Meester Warson tilde er ook zwaar aan dat Van den Wijngaert en Ovaere drie maanden na het eerste interview hun aantijgingen nog eens herhaalden. Daarom vroeg hij een voorlopige schadevergoeding van één euro en een publicatie van een eventuele veroordeling in de Nederlandse en Vlaamse pers.

Zowel Van den Wijngaert als zijn vriendin pleitten de vrijspraak. Volgens hun advocaten is het nooit de bedoeling geweest Tessa de Mos te beledigen of te krenken.

"Meneer Van den Wijngaert heeft zich door de journalist laten opnaaien", zei meester Joris Vercraeye. "Hij had terughoudender moeten zijn, maar dat op zich bewijst nog geen kwaad opzet. Bovendien zijn de uitspraken niet in publiek gebeurd, maar is het de journalist die ze heeft uitgebracht."

Het openbaar ministerie achtte de twee wel schuldig, maar kon zich verzoenen met een opschorting. De uitspraak volgt op 21 maart.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio