VTI Zandhoven houdt 1 minuut stilte

Print
Zandhoven - De leerlingen van het Vrij Technisch Instituut (VTI) in Zandhoven hebben dinsdag om 12u een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van Bart Bonroy, de 18-jarige scholier die afgelopen weekend werd doodgestoken in Oostende. Zijn neef David is leerling in het VTI.
BR>
De minuut stilte kwam er op initiatief van de leerlingen van het zesde jaar. David Bonroy uit Lier, een neef van het slachtoffer, zit in het zesde jaar BSO Automechanica in Zandhoven. Zijn ouders verwittigden de directie dat David deze week de lessen niet kan bijwonen omdat het uit West-Vlaanderen afkomstige gezin om begrijpelijke redenen bij de familie aan zee verblijft. De klasgenoten van David beslisten zelf om een minuut stilte te organiseren op school.

Dinsdagmiddag gaf het VTI met een belsignaal het herdenkingsmoment aan. Niet alleen in de klaslokalen maar ook in de praktijkateliers stonden de leerlingen stil bij het drama. De 12-jarigen uit een lagere school die in het kader van de doe-dagen op bezoek waren in het VTI, werden bij het herdenkingsmoment betrokken.

De klasgenoten zullen speciale opvang voorzien wanneer David terug naar school komt. De laatste keer dat het VTI een minuut stilte organiseerde, was bij de moord op Joe Van Holsbeeck.

KMa
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio