Koen Helsen (VLD) evalueert provinciaal structuurplan

Print
Antwerpen - Antwerps gedeputeerde voor Ruimtelijke Ordening Koen Helsen (VLD) gaat het Ruimtelijk Structuurplan voor de provincie Antwerpen evalueren.
BR>
Het Ruimtelijk Structuurplan voor de provincie Antwerpen is al van 2001. "Het moet dringend worden geëvalueerd", zegt Helsen. "Nieuwe tendensen dringen zich op, vooral rond wonen, economie en toerisme. De provincie moet meer gebiedsgericht werken. De provincie moet samenwerkingsverbanden organiseren tussen verschillende overheidsniveaus en de private sector. Een voorbeeld hiervan is het gebiedsgericht project Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten. In samenwerking met nv De Scheepvaart zal de provincie een projectmanager aanwerven om een aantal projecten op elkaar af te stemmen en te realiseren."

De kersverse gedeputeerde wil ook werk maken van de planning van de nieuwe bedrijventerreinen langs de A12 in Willebroek, van een voorstudie voor zones van weekendverblijven in Wuustwezel en Essen. Een rollend investeringsfonds geeft de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) het instrument om bedrijventerreinen te realiseren en te saneren. Helsen sleutelt ook aan de vergunningsprocedure.

SVW
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio