Alexandra Colen verlaat Mol

Print
Mol - De politieke carrière van Alexandra Colen in Mol is van bijzonder korte duur. Ze neemt ontslag uit de gemeenteraad omdat ze verhuist naar Kasterlee.
BR>
Amper één maand na de installatie van de nieuwe gemeenteraad trekt het boegbeeld van Vlaams Belang zich terug uit de Molse gemeentepolitiek. Toch had ze verre van slecht gescoord bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen. Haar partij verhoogde het aantal zetels van drie naar vijf en Colen zelf sleepte 1.415 voorkeurstemmen in de wacht. Ter vergelijking: bij CD&V behaalde Servais Verherstraeten - weliswaar als lijstduwer - 1.479 voorkeurstemmen.

Alexandra Colen was zondag niet bereikbaar voor commentaar, maar de Molse Vlaams Belangvoorzitter Jan Geuens bevestigt het nieuws. "Ze verhuist naar Kasterlee en daarom neemt ze ontslag als gemeenteraadslid. We wisten voor de verkiezingen in oktober niet van haar verhuisplannen."

Onmiddellijk na de verkiezingen van 8 oktober raakte bekend dat de familie Colen de Zwanehoeve in Kasterlee had gekocht. Aan Gazet van Antwerpen zei Colen toen: "We blijven voorlopig zeker nog in Mol wonen. Een verhuizing naar Kasterlee is in grote mate afhankelijk van onze gezinssituatie. Het is niet uitgesloten dat we er op langere termijn toch zelf gaan wonen, maar daar zijn absoluut nog geen concrete plannen voor", luidde het toen.

"Ze woonde graag in Mol, maar de woning was te krap voor het gezin en de familie had ook last van het lawaai 's nacht aan De Post in Mol", zegt Jan Geuens. Leo Paessens, een 61-jarige handelaar, volgt Colen op in de gemeenteraad.

Alex KESTENS
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio