Actievoerders posten brief

Vijftig inwoners van Bouwel stapten zaterdag naar Grobbendonk. Zij vertrokken aan het Bouwelse postkantoor, dat met sluiting bedreigd is. Een petitie voor het behoud van het postkantoor heeft 531 handtekeningen opgeleverd.

BR>

De protestmars was een initiatief van CD&V en Ziekenzorg. VLD en sp.a hadden eerder al hun ongenoegen geuit over de dreigende sluiting van het kantoor.

"Via deze protestmars tonen we aan dat we fel gekant zijn tegen de sluiting. We verzamelden 531 handtekeningen van inwoners die aan onze kant staan. We sturen de petitie op naar Johnny Thys, gedelegeerd bestuurder van De Post. We leggen de 3,5 kilometer naar Grobbendonk te voet af om het protestschrift daar te posten", vertelt mede-initiatiefnemer Koen Mertens (CD&V).

De actievoerders hopen dat de directie van de Post oren heeft naar hun grieven. De Post stelde al voor om in Bouwel een zogenaamd Postpunt te openen. Een winkelier neemt in dat systeem enkele basistaken van een postkantoor over. Het voorstel van een Postpunt viel niet in goede aarde.

Afstand

"In Bouwel is er geen enkele winkel die postzegels wil verkopen. Bovendien biedt zo'n Postpunt veel minder dienstverlening", zegt Koen Mertens. "Voor klanten die hun financiële zaken regelen via een postrekening, is het Postpunt bijvoorbeeld geen oplossing. Het kantoor in Bouwel krijgt veel volk over de vloer en er is ruime parkeergelegenheid, wat in Grobbendonk ontbreekt. Ons belangrijkste bezwaar is uiteraard dat voor inwoners van Bouwel de afstand naar Grobbendonk te groot is."

De actievoerders zetten hun petitieactie voort. Zij hopen de komende weken nog meer handtekeningen te verzamelen voor het behoud van het postkantoor.

Schepen en parlementslid Martine Taelman (VLD) wil intussen de druk op de ketel houden. "Staatssecretaris Bruno Tuybens (sp.a) verzekerde mij vorige week dat het postkantoor van Bouwel niet sluit voor eind februari. De Post mag het kantoor trouwens niet opdoeken vooraleer er een Postpunt is. Volgende week stel ik in het parlement opnieuw een vraag over dit dossier. Ik wil het trouwens opentrekken naar de hele Kempen. Misschien zijn er nog gemeenten die tegen hun wil hun postkantoor zien verdwijnen."

Stefan LAENEN

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio