Hernieuwbare energie goed voor subsidie

Het gemeentebestuur van Westerlo wil zijn inwoners stimuleren om voor milieuvriendelijke oplossingen te kiezen. Mensen die opteren voor hernieuwbare energie, kunnen voortaan gebruikmaken van een nieuw subsidiesysteem.

BR>

De gemeente plant een financiële tussenkomst voor wie thermische of fotovoltaïsche zonne-installaties of diverse warmtepompsystemen plaatst. Met thermische zonne-energie kan u warmte uit zonlicht gebruiken voor de verwarming van sanitair water en van de woning zelf. Fotovoltaïsche zonne-energie zet het zonlicht dan weer om in elektriciteit.

De verschillende soorten warmtepompen hebben allemaal tot doel om warmte uit de bodem, uit het grondwater of uit de lucht op te pompen. Die warmte kan dan gebruikt worden om de woning of het sanitair water te verwarmen. Het toegekende subsidiebedrag hangt af van de aard van de geïnstalleerde installatie.

"Met deze nieuwe subsidieregeling behoort Westerlo tot de top van milieuvriendelijke gemeentebesturen in Vlaanderen", stelt schepen van Milieu Filip Verrezen (CD&V). "Op die manier hopen wij ons steentje bij te dragen om de Kyotonorm te halen. Met de plaatsing van de asfaltcollector in Zoerledorp hebben wij al baanbrekend werk verricht. Ook in evenementenhal de Zoerla hebben we energiezuinige vernieuwingen doorgevoerd. Die lijn trekken we door wanneer we beginnen met de bouw van het veiligheidscentrum en het zwembad."

DaBe

014-53.91.55

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio