Verjongd CD&V klaar voor oppositiekuur

CD&V zit in Dessel voor het eerst in twaalf jaar in de oppositie. Een verjongde fractie stelde zaterdag haar programma voor. De partij protesteerde met een ludieke actie tegen het ontbreken van een Witgoors mandataris in het nieuwe bestuur.

BR>

De Desselse kiezers kozen op 8 oktober massaal voor N-VA. CD&V lijkt na de uppercut de rug te rechten en stelde zaterdag met een fel verjongde fractie haar programma voor. "Er is geen tijd voor moedeloosheid. De kiezer liet een frisse wind waaien door het bestuur en de fractie. De oudere garde zet een stap opzij, maar blijft zich sterk engageren", zegt CD&V-fractieleider Michel Meeus.

De oud-burgemeester is met zijn 38 jaar de senior van een fractie bestaande uit gemeenteraadsleden Roel Mermans, Jan Swerts, Koen Cools, Ben Staes en OCMW-raadsleden Paula Nevejan en Lieve Cauwenberghs. François Cox is de nieuwe CD&V-voorzitter. "We beoordelen de komende zes jaar het werk van de meerderheid scherp en kritisch, maar ook constructief."

CD&V zette de rol als oppositiepartij zaterdag meteen in. Partijleden onthulden aan de grens tussen Dessel en Witgoor een verkeersbord dat het einde van de bebouwde kom van Betrokkendonk voorstelde. "Betrokkendonk was het toverwoord van N-VA. Maar Betrokkendonk eindigt aan de grens met Witgoor als we merken dat er voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog geen Witgoors mandataris in het gemeentebestuur zit. Nochtans beschikte N-VA over Witgoorse verkozenen", aldus Michel Meeus.

WVdB

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio