Veldrijden charmeert jeugd

Voor de

grote

veldrijders het parcours op De Lilse Bergen in Gierle (Lille) inpalmden, bestormden meer dan driehonderd kinderen zaterdag de omloop. Elk jaar kan de jeugdinitiatie van de Krawatencross op steeds meer enthousiaste jongeren rekenen.

Bart Van den Langenb

BR>

Het zanderige parcours van de voorlaatste rit van de GvA-trofee veldrijden op De Lilse Bergen was zaterdagochtend een uurtje voorbehouden voor de kinderen. Meer dan driehonderd kinderen schreven zich in voor de jeugdinitiatie cyclocross.

Elk jaar groeit de belangstelling voor dit gratis kindvriendelijk evenement. "Dit is de toekomst voor het veldrijden", zei Jef Van den Broeck, voorzitter van De Moedige Supporters, de club die de veldrit organiseert. "We besteden al jaren veel aandacht aan de jeugdwerking. Onze investering loont echt."

Met een knal uit het startpistool trok de enthousiaste groep veldrijdertjes zich op gang. Ex-veldrijders Paul Herijgers, Rudy De Bie, Marc Janssens en ex-wielrenner Edwig Van Hooydonck reden mee om de kinderen onderweg aan te moedigen en allerlei tips te geven.

"Het is mooi dat de jeugdinitiatie op De Lilse Bergen zo'n groot succes is", vertelde Paul Herijgers. "Voor de kinderen is het interessant om op dit parcours rond te rijden. Ze komen proper thuis. Er zijn zo veel goede veldrijders uit deze streek gekomen, denk maar aan Erwin Vervecken en Bart Wellens. Toen Kim Clijsters goed begon te tennissen, gingen opeens ook heel veel jongeren naar tennisclubs."

Na een paar rondjes op het parcours kregen de kinderen allemaal een verrassingspakket mee naar huis. Enkele gelukkige jongeren mochten later op de dag op het podium bloemen overhandigen aan de winnaars van de veldritten.

Bart VAN DEN LANGENBERGH

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio